Stald Lavrens

Om Stald Lavrens

I 2005 investerede Ivar Lavrens Pedersen i hans første jydske heste, dette blev begyndelsen på et stort opdræt. i 2007 købte han to hopper og en ung hingst på kun 2 år.

Den ene hoppe og den unge hingst har haft stor betydning for opdrættet.

Hingsten Bjørn af Aggersgård blev i 2008 kåret, dette var begyndelse på Stald Lavrens

 

I dag består Stald Lavrens af to afsnit. Ejendommen Ivar ejer, er hans barndomshjem, dette er hovedafdeligen i Stald Lavrens. her har Ivar sine heste, her udspringer al opdræt fra.

Anden del er Vita Lavrens Lauritsens ejendom, Vita er datter af Ivar, og bor ca. 3 km. fra Ivars fødehjem, sammen med hendes mand Kristian og deres to børn Frida og Thilde.

Sammen er Ivar og Vita fælles om træning af hestene. der bliver gjort meget ud af at håndtere hestene korrekt. og træne mønstring, så de kan fremvises bedst muligt til skuer og kåringer.

Vita har pt. én mønstringsmedalje, hvor Ivar har 3.

 

Ivars passion for heste opstod i barndommen, da han blev myndig begyndte han at holde ponyer, da Ivar fik børn, byttede han ponyerne ud med en hest. Oldenborgeren Molly, som han avlede på, samt brugte som køre/arbejdshest, men drømmen om de historiske heste har altid været der. I 2015 købte han den første Frederiksborg hest.

Vitas passion for heste voksede i takt med alderen, altid med sin far ude til pløjearrangementer eller hestevognsture, da hun blev 18 år købte hun en oldenborg af Ivar, det sidste føl efter Molly, Vita's første hest. Oldenborgeren April's Nar. Starten på den sande passion for hestene. i 2009 Fik Vita sin første Jyde, i 2010 fik hun det første føl, Isabella af Lavrens, den blev solgt i 2015, hvor Vita istedet købte en Frederiksborg hoppe, for at kunne udvikle sig som rytter.